NU är det klart att vi kommer att starta med vårt fiberprojekt.

Igår uppnådde vi 123 avtal som behövs enligt årsmötesbeslut. Totalt har 150 avtal inkommit varav ett antal har kryssat för att det skall vara 200 avtal innan detta avtal är giltigt.

Det som händer nu är en snabb projektering av dom giltiga avtalen. ni som har sk. 200 avtal bör snabbt skriva om detta till 120 avtal för att kunna komma med i projekteringen. Detta görs genom att man kryssar i båda rutor och talar om för oss att ni har gjort så, då gör vi lika på vårt ex av atalet.

Vi som jobbar med detta ser att vi snabbt kommer upp i över 200 avtal, så här räknar vi

Vi har 150 avtal totalt. drygt 40 medlemmar har ännu inte lämnat besked. 40-50 kommer att skriva avtal när grävskoporna böjar gräva ner kabel. Vi kommer ev att utöka vårt område till Blomsholm med ca 50 fastigheter, där det finns ett stort intresse för att ansluta sig till vår förening. Vi kommer att räkna på detta så att det gynnar projektet ekonomiskt innan vi tar beslut som en utvidgning.

Sammantaget tror vi att vi kommer att hamna långt över 200 anslutningar innan detta är färdigt för drift.

Länsstyrelsen är kontaktad och klardatum för kanalisation är medgivet till senast 2015-06-30 vilket inte bör vara några problem.

Ni som har skrivit avtal

Vi kommer att börja returnera giltiga (120) avtal till er som inte har fått ert ex

Vi kommer att börja fakturera er enligt avtal.

Ni som har skrivit 200 avtal kommer att få möjlighet att hoppa på nu så att ni kommer med i projekteringen, dvs att ni är med på rådande antal avtal från nu. Vill ni ligga kvar på 200 avtal så är det möjligt, men tiden, grävandet kan göra dom omöjliga och ogiltiga. Om alla skriver om sina avtal är vi redan 150 innan vi ens börjat gräva.

Ni kommer även i fortsättningen att kunna följa medlemsutvecklingen här på vår hemsida

Möte igen kommande söndag 12 oktober kl 16 i Krokstrands Folkets Hus

Vi informerar om vad som kommer att hända i bygden framöver praktiskt och tidsplaner.

Vi informerar om vad som händer med dom som har 200 avtal

Områdes kontaktpersoner finns på plats för att börja planera en ny fas i arbetet, sträckor markavtal m.m.

Vi tar emot frågor och skriver avtal med er som inte hunnit med eller som är tveksamma och behöver få veta hur det funkar med ekonomi och allt annat.

Alla hjärtans välkomna