Trots regn och kyla värmer det att veta att vårt fiberprojekt är igång. I söndags (12/10) hade vi än en gång medlemsträff i Krokstrands Folkets Hus. De som läste Strömstads tidning i tisdags kunde läsa ett reportage från vårt möte. Vår entreprenör empower har fått kartmaterial av oss och flänger i skrivande stund runt i vårt område och projekterar för grävningen.

Denna veckas summering av avtal ger att vi nu närmar oss 160 avtal, vi är övertygade om att vi snart når 200 avtal. Vågar vi tillsammans ha målsättningen 250? Det skulle innebära att vi fick äran att betala tillbaka ca 4-5 000 pr medlem. Men då måste alla hjälpas åt att påverka grannar och bekanta i området att ansluta sig, det kan bli en bra timpeng om vi hjälps åt.

Det är många frågor angående grävningen på den egna tomten, vart, hur djup, vilken typ av slang skall man gräva ner och så vidare. Styrelsen och områdesansvariga kommer att träffa entreprenören på söndag den 19/10. Vi lovar att bombardera honom med allas funderingar. Med tiden kommer vi att lägga upp information på hemsidan och instruktioner om allt som berör fastighetsägaren.

Styrelsen jobbar vidare med det administrativa, en del skall rapporteras till Länsstyrelsen, momsregistrering hos skatteverket, upphandling av tjänsteutbudet (ja ni vet det där med Bredband-TV-Telefon) och givetvis med att samla in nya avtal. De områdesansvariga har varit flitiga och det har gett resultat, bra jobbat allihop!

På hemsidan ser det ut som det stått still med antalet medlemmar men så är inte fallet. För att undvika problem så samlar områdesansvariga och styrelsemedlemmar in avtalen. Avtalen överlämnas sedan varje helg till Helge som uppdaterar medlemsregistret och hemsidan. Så till söndag kan vi hoppas att det finns uppdaterade siffror i högerhörnet på sidan. Om man surfar in på www.floghultsfiber.nu via mobilen återfinns medlemsantalet längst ner på startsidan.

Vi tar tacksamt emot förslag på förbättringar från alla medlemmar men ni måste tänka på att vi är heltidsarbetande och har bara kvällar och helger att arbeta med detta, så ha lite tålamod med oss.

Vi har gjort ett riktat utskick som en påminnelse till de medlemmar som inte tecknat avtal än och kommer att dela ut ett utskick i brevlådorna till dem som inte är medlemmar i föreningen än. Om någon känner sig manad att hjälpa till att stoppa papper i brevlådor hör av er till Sten. Som det ser ut nu påbörjar vi utdelningen nu på lördag. Ni får ursäkta om vi råkar lägga ett utskick till er som redan är medlem men vi har inte full koll på vart eran brevlåda bor.

Utskick av fakturor till de som tecknat s.k. ”120” avtal pågår. Med fakturorna borde följa din kopia på anslutningsavtalet vilket vi kan ha missat i en del fall. Vi ska rätta till detta och skicka tillbaka era kopior till dom som inte har fått sitt ex.