Hej alla fiberdelägare!

Vår förhoppning är att vi kan starta upp fibernätet 1 mars. För att detta skall vara möjligt måste föreningen få ett undertecknat avtal med den som vill aktivera sin fiberanslutning.

Det är viktigt att förstå att det är föreningen som skriver avtal med er och kommer att fakturera er i framtiden för de tjänster ni väljer. Föreningen kommer i sin tur att faktureras från kommunikationsoperatören.

En förutsättning för att starta upp nätet är att vi så snabbt som möjligt får in alla avtal så att vi kan beställa patchkablar, routrar och dessa distribuerade till er under februari. Vi kommer senare att ordna en utdelningsdag och plats för avhämtning så snart vi fått hem materialet.

Avtalet innehåller också val för att inte anta det kollektiva avtalet och välja en annan tjänsteleverantör eller ha en anslutning passiv dvs. att den inte skall aktiveras. Detta är viktigt för oss att få veta så vi då vet att vi inte har missat nån anslutning. Det kan kännas lite omvänt att skriva under ett avtal som innebär att man inte önskar några tjänster, men styrelsen har beslutat att det också skall vara ett aktivt val.

Några steg i processen:

Vi kickar inte ut avtalet pr post till alla i denna omgång då det är både kostsamt och förenat med mycket arbete. Utan vi tror att dom flesta har möjligt att själva skriva ut och skicka in.

Alternativt för den som inte vill skriva ut och skicka in själv eller har frågor. Söndag den 24 januari håller vi öppet hus i Krokstrands Folkets Hus mellan kl 12-18 för avtalsfrågor och avtalsskrivning. Avtal finns på plats, styrelsen svarar på frågor och tar emot era avtal på plats, välkomna då!

Den som inte har lämnat svar på avtalet den 31 januari, kontaktar vi och skickar vi ut avtal till.

Den som inte har lämnat in ett avtal senast den 7 februari, riskerar att stå utanför det kollektiva avtalet och kan få betala 2500 kr för inkoppling

Extra tillval som exempelvis högre hastighet och andra tv-utbud görs inte i detta avtal utan först när ni kopplar upp er mot NETatONCE första gången.

För er som har flera anslutningar så behövs ett avtal för varje uppkoppling, har du hyresgäster så måste du bestämma dig för om det är du som hyresvärd eller hyresgästen som skall skriva avtalet. I det fall du har flera anslutningar som skall aktiveras så rekommenderar vi att du kommer den 24 januari, så vi kan reda ut vilken anslutning som skall höra till vilket avtal.

Avtalet klickar du fram här >>>> Flöghultsfiber tjänsteavtal samt villkor 2016

Avtalet skickas till:
Flemming Gisholt, Krokstrand Norrgården, 45293 Strömstad
Eller scanna in och e-posta som en pdf till: micke@micain.se.

Jalla! jalla! hälsar styrelsen